Organizator igre kadetske selekcije BiH

Čampara: Nadam se da ću do SP-a sanirati povredu

D. Kurbegović

Kadetska selekcija BiH u sedam odigranih utakmica ima isto toliko pobjeda u pripremnim utakmicama. Izabranici selektora Josipa Pandže,bore se s povredama, te umorom pojedinih igrača, ali svi se nadaju da će u najboljoj formi otputovati u Španiju.

Jedan od igrača od kojeg se najviše očekuje na predstojećem prvenstvu jeste playmaker Sani Čampara, koji je u ovoj sezoni pokazao sav svoj raskošni talenat, igrajući utakmice za kadete,juniore i seniore sarajevskih Sparsa.

Iako vidno umoran, što se i primijetilo na njegovoj večerašnjoj igri protiv Čelika u Zenici, vjeruje da će svježi i spremni otputovati na završnicu prvenstva.

"Imali smo veoma dobru provjeru protiv Čelika, bila je odlična utakmica kako bi vidjeli naše trenutno stanje i kakvi smo kao ekipa. Sigurno da će nam dobro poslužiti za dalji tok priprema, da vidimo šta trebamo popraviti u našoj igri i kako rješavati probleme u našoj igri", ističe Čampara.

Nakon sedam utakmica ostao je još dvomeč sa Španijom u sklopu priprema

"Sigurno da će utakmice protiv Španije biti najznačajnije u dosadašnjem dijelu priprema, jer su oni jedna od najjačih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, tako da ćemo vidjeti realnu sliku, gdje se nalazimo i šta trebamo očekivati od prvenstva u Španiji", kaže organizator ige naše selekcije.

Uprkos velikom broju utakmica i povredama vjeruje da će biti  potpuno spreman za Svjetsko prvenstvo.

"Umor postoji, budući da sam igrao čitavo vrijeme, a vučem već neko vrijeme lakšu povredu. Ja vjerujem da ću biti odmoran i da ću do početka prvenstva sanirati ovu povredu, kako bi fit dočekao početak takmičenja i mogao punim kapacitetom pomoći reprezentaciji u ostvarivanju što boljih rezultata", kazao je Čampara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi