Čampara najbolji strijelac grupne faze Eurobasketa

Sjajni playmaker predvodio našu reprezentaciju

Čampara najbolji strijelac grupne faze Eurobasketa

D. Rakanović

Bosanskohercegovački reprezentativac Sani Čampara je najbolji strijelac grupne faze takmičenja na Evropskom juniorskom prvenstvu u Slovačkoj.

Sjajni playmaker predvodio je BiH u sve tri utakmice u kojima je postigao ukupno 68 poena, odnosno 22,7 prosječno. 

Čampara je u prvom kolu u pobjedi protiv Francuske postigao 32 poena, dan kasnije je protiv Slovačke ubacio 20, a danas je u porazu protiv Latvije ubilježio 16 poena. 

Kada su u pitanju skokovi, kapiten naše reprezentacije Emir Čerkezović nalazi se na 14. mjestu sa ukupno 20 skokova, odnosno 8.3 po meču.

Podsjetimo, u osmini finala Evropskog prvenstva naša reprezentacija igra protiv Slovenije. Ova utakmica je na rasporedu sutra od 13:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi