Cedeviti drama, Musa odlučio pobjednika

Superkup ABA lige

Cedeviti drama, Musa odlučio pobjednika

E. Škorić

Košarkaši Cedevite i Mega Bemaxa sastali su se u prvom polufinalu Superkupa ABA lige. U sjajnom meču hrvatski predstavnik je slavio sa 99:96.

Početak kao iz snova za Megu, koja pravi 7:0 seriju, pa je ubrzo vodila i 13 razlike (20:7), ali je do kraja prve dionice Cedevita uspjela da se vrati i poravna na 25:25.

U drugoj četvrtini tim naših reprezentativaca Džanana Muse i Andrije Stipanovića pravi seriju i dolazi do 14 poena prednosti, pa je na odmoru rezultat glasio 59:45.

Sjajno je Cedevita igrala i u trećoj četvrtini, otišla je na maksimalnih 22 razlike, no u zadnjih 10 minuta Mega se budi, kažnjava uspavanost Zagrepčana i na dvije minute do kraja dolazi na samo minus tri (90:87).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju Cedevita u ludoj završnici stiže do pobjede rezultatom 99:96, a u finalu čeka boljeg iz duela Budućnost - Mornar. 

Musa je ubacio 16 poena za Cedevitu, ali je ubacio ključne poene sa linije slobodnih bacanja u završnici meča. Nichols je sa 17 poena bio najefikasniji u timu iz Zagreba. Na drugoj strani najbolji je sa 17 poena bio bh. reprezentativac Aleksandar Lazić, koji je odigrao fantastičnu utakmicu, ali partija 21-godišnjeg košarkaša nije bila dovoljna srbijanskom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi