Play Off ima visoke ambicije

Džebo i Ćato poručuju: Želimo ove sezone duplu krunu

A. Beganović

Nikolina Džebo i Almira Ćato, košarkašice Play Offa, najavljuju osvajanje duple krune u sezoni koja slijedi.

Play Off je prošle sezone osvojio Kup, izmaka je titula, no u ovoj sezoni sarajevske košarkašice žele oba trofeja.

 "S obzirom da je sami početak, podnosimo dobro pripreme. Imali smo veliku pauzu, ali su pojedine igračice su imale okupljanje sa seniorkom reprezentacijom. Zadovoljna sam početkom priprema. Došli smo da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka u oktobru", kazala je Džebo.

"Zadovoljna sam. Pripreme teku u najboljem redu. Trudimo se da se što bolje spremimo za sezonu", rekla je Ćato. 

Ambicije za narednu sezonu?

"U ovoj godini su ambicije jasne. Hoćemo iskorak. Želimo duplu krunu. Prošle godine malo nam je falilo da budemo prvakinje BiH. Sada ne želimo da se zadovoljimo time, želimo titulu u prvenstvu BiH", kazala je Nikolina.

"Slažem se sa svojom suigračicom. Imamo sada i regionalnu ligu, tu su već jače utakmice. No, mislim da će sve biti dobro".

Koliko vama mladim košarkašicama znači igranje u Regionalnoj ligi?

"Posluži nam igranje u Regionalnoj ligi. Tu se dobija dosta na iskustvu. Nadam se prolasku grupne faze", istakla je Nikolina.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Favorit za osvajanje Regionalne lige? "Mislim da je Celje favorit, ali vidjet ćemo", dodala je Almira.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.