Finansijska konsolidacija i stabilnost uvjet za ostanak Ace

Održana press konferencija u prostorijama KS BiH

Finansijska konsolidacija i stabilnost uvjet za ostanak Ace

U KSBiH održana je prva press konferencija nakon što je okončan Eurobasket na kojem se naša najbolja košarkaška selekcija ni nakon tri pobjede u grupi nije uspjela plasirati u drugi krug takmičenja.

Aleksandar  Petrović i dalje je selektor reprezentaije Bosne i Heregovine, ali je pitanje da li će to biti i u budućnosti. Sudbinu košarkaške rerpezentacije i selektora Petrovića znat ćemo u periodu od  naredna dva mjeseca. U tom preriodu čelnici KSBIH na čelu sa generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem pokušat će naći inostrane partnere sa kojima su već stupili u kontakt, kako budućnost bh. reprezentacije ne bi visila o koncu i pomoći države koja je još jednom pokazala da za sport nema sluha.

“Ja sam u Sarajevu 48 sati i u stalnom sam razgovoru sa gospodinom Mahmutovićem. Načelno smo sve dogovorili ali je pitanje  dali ćemo to sve moći realizovati. U narednih mjesec i pol, dva ćemo znati da li ćemo to moći realizovati. Dostigli smo jedan nivo u protekle dvije godine gdje smo došli u poziciju u kojoj više nema improvizacije. Ukoliko se neke stvari poslože vi ćete u budućnosti morati tražiti od svojih redakcija da košarkašku reprezentaciju BiH pratite na SP ili Olimpijskim igrama”; rekao je Petrović i dodao:

“U ovoj priči nisam bitan ja nego finansijska konsolidacija reprezentacije, jer je to jedini faktor koji nedostaje da ova momčad bude među vodećim u Evropi. Šta god da bude za budućnost se ne trebate brinuti jer je na adresu KSBiH stiglo četiri, ili pet ponuda vrhunskih trenera”.

Na kraju se Petrović osnvrnuo i na igre našeg tima na proteklom Eurobasketu.

“Naš nastup na Eurobasketu možemo gledati na dva načina, a to su lični dojam i stručna trenerska analiza. Ja sam možda malo pogriješio jer sam veliko breme stavio na prvu utakmicu sa Latvijom. Kada se sagleda ta utakmica jasno je da nam je mnogo falio Stipanović. To je igrač koji fantastično brani pick i ako ste gledali kvalifikacije za Euroligu mogli ste vidjeti da je on od 12.  igrača, postao motor Oostendea”, rekao je Petrović za Stipanović, a potom se dotakao ostalih igrača:

“Zack nije odigrao napadački kako smo očekivali. Ja ne znam šta je razlog tome, možda nije došao spreman na pripreme i to nas je mnogo koštalo. Žao mi je Đedovića koji je igrao fantstično i da smo prošli dalje on bi gotovo sigurno bio u najboljoj petorci trunira,” rekao je Petrović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.