Igokea preko Olimpije do prve pobjede u novoj sezoni

Bh. prvak odigrao sjajnu 4. četvrtinu

Igokea preko Olimpije do prve pobjede u novoj sezoni

Košarkaši Igokee su u 2. kolu ABA lige stigli do svoje prve pobjede u novoj sezoni.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je u Laktašima savladao ljubljansku Olimpiju rezultatom 72:63, po četvrtinama 21:10, 19:26, 14:20 i 18:7.

Igokea je u ovoj utakmici pokazala dva lica. Nakon dobrog otvaranja utakmice, uslijedile su dvije krizne četvrtine u kojim je ljubljanski tim uspio preći u vodstvo.

Ipak, domaći tim je u posljednjoj četvrtini odigrao sjajno, te na kraju došao do prilično sigurne pobjede.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Vuk Radivojević sa 20 poena. Čapin je ubacio 16, a Komatina 13 poena u redovima pobjedničkog tima.

U ekipi Olimpije se najviše istakao Lapornik sa 16 poena, a odličnu partiju pružio je i nekadašnji bh. reprezentativac Zack Wright, koji je meč završio sa osam poena i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 2. kolo:

Igokea - Olimpija 72:63 (21:10, 19:26, 14:20, 18:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.