Košarkašice Budućnosti u finalu bolje od Čelika

Završen 6.memorijalni turnir "Amna Fazlić"

Košarkašice Budućnosti u finalu bolje od Čelika

D. Kurbegović

Košarkašice Budućnosti iz Podgorice pobjednice su 6.Međunarodnog memorijalnog turnira Amna Fazlić koji se jučer i danas igrao u Zenici.

U finalnom meču Crnogorke su porazile domaćina, ekipu Čelika rezultatom 75:57. 

Crnogorke su diktirale tempo cijelim tokom utakmice, ali su značajniju razliku uspjele napraviti tek u finišu utakmice kada su oba trenera na parket poslali mlađe i neiskusnije igračice, a to je najbolje iskoristila Vanja Mudreša i sa tri vezane trojke napravila veliku prednost za svoj tim. 

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Irena Matović sa 17 poena, 16 je dodala McClean, a 12 Vanja Mudreša. U domaćem sastavu bolje od ostalih bile su Aldijana Iriškić sa 18 i Nataša Popović sa 14 poena.

 U utakmici za treće mjesto Medveščak je pobjedio Partizan sa 85:55. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sve igračice su dobile medalje za učešće na turniru, a pobjedničkoj ekipe je pripao i pehar u trajno vlasništvo. Za najkorisniju igračicu turnira proglašena je Irena Matović iz pobjedničkog sastava, a pehar za košarkašicu koja najviše podsjeća na Amnu Fazlić dobila je domaća košarkašica Sara Heljić.  

Turnir je protekao u izvrsnoj organizaciji košarkaškog ženskog kluba Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.