KSBiH: Mjesto gdje nemoguće postaje moguće!

KSBiH ponovo u akciji

KSBiH: Mjesto gdje nemoguće postaje moguće!

M. Šljivak

Ne znaju šta rade...

To je jedina rečenica kojom se može opisati rad Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. 

Izuzimajući reprezentativne selekcije gdje se radi solidan posao izuzmemo li par afera oko dolazaka i odlazaka igrača s reprezentativnih okupljanja, košarkaška prvenstva BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji su za rubriku vjerovali ili ne.

Uz dosta problema muškarci su otvorili sezonu. Odmah je uslijedila i promjena rasporeda zbog odustajanja ekipe Posušja, te se jedinstvena u svijetu Liga 13 skratila na normalan, paran broj klubova.

Međutim, ono što se dešava u prvenstvu za žene je nešto što je humorističnije i od kultne britanske serije Mućke. Nosi ova serija pravi naziv i za košarkaško prvenstvo BiH. 

Nigdje u svijetu, izuzev naše zemlje, klubovi se ne uključuju u ligu nakon tri odigrana kola. To se upravo desilo s ekipom Mladog Krajišnika, koja se bez ikakvog objašnjenja pojavila u ligi, a koju su odbili igrati na početku sezone.

Kako se odjednom klub predomislio možemo samo nagađati. KSBiH je odlukom da uvrsti ovaj tim u ligi nakon početnog odbijanja ponovo ispao smiješan. 

Objašnjenja otkud Krajišnik u ligi iz Saveza nema. Međutim, oni koji dobro poznaju prilike u KSBiH znaju da je riječ o klasičnom ucjenjivanju od strane ovog kluba. Zna se dobro i ko ih ucjenjuje, ali o imenima nekom drugom prilikom.

Pokušali su početkom sezone iz Mladog Krajišnika da miniraju početak prvenstva. Činili su sve da ponovo razjedine košarku u BiH, a prijedlog je bio da se igraju entitetske lige. 

Nakon što je pokušaj Mladog Krajišnika propao, rukovodstvo ovog tima je odlučilo da ipak igra ligu Bosne i Hercegovine. Očigledno su ucjenama uspjeli "uvjeriti" čelnike KSBiH da im dopuste ulazak u ligu koja je iz dana u dan sve jadnija i smješnija. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Mladom Krajišniku nije mjesto u ligi nakon što su odbili da igraju i nakon što su planirano minirali prvenstvo. Ipak, kod nas je sve moguće, pa smo tek tako dobili još jedan tim u ligi. 

Kakva liga, takav i Savez...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.