KSBiH: Renfroeov otkaz je krajnje trivijalan i neprihvatljiv

Otkazao SMS porukom

KSBiH: Renfroeov otkaz je krajnje trivijalan i neprihvatljiv

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović u predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket neće računati na Alexa Renfroea, koji je neočekivano otkazao svoj dolazak.

Obzirom da je Renfroe samo jedan u nizu košarkaša koji su takav potez povuklo pod pritiskom svoga kluba, KSBiH se odlučio oglasiti zvaničnim saopštenjem kojeg prenosimo u cjelosti:

"Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je od selektora Damira Mulaomerovića obaviješten da je nakon roka predviđenog za okupljanje reprezentativaca putem sms poruke dobio otkaz nastupa Alexandera Renfroa.

Izgovor je krajnje trivijalan i sportski neprihvatljiv, a navedeno je da mu je s obzirom na rani početak njemačkog prvenstva potrebno duže vrijeme za pripreme u klubu s obzirom na dolazak novog trenera. Ovo je posljednji otkaz u nizu u kojem se indirektno ili direktno spominje pritisak klubova na igrače da ne nastupaju u kvalifikacijskom ciklusu za Eurobasket 2017 što je neprihvatljiva praksa za KS BiH, kao i za FIBA-u.

KS BiH je obavijestio FIBA-u o ovim slučajevima, te očekuje oštru reakciju. S druge strane KS BiH će pojedinačno razmotriti sankcije prema igračima koji s takvim razlozima otkazuju nastupe u reprezentativnim selekcijama.

KS BiH sa zadovoljstvom konstatira da su pripreme u Tuzli u punom jeku i da je rad i motiviranost igrača na visokom nivou, te da će se priključenjem naših NBA igrača stvoriti tim iskusnih, mladih dokazanih patriota koji će nam biti na ponos za dugi niz godina pred nama.

KS BiH je ove godine omogućio najveći broj reprezentativnih nastupa svih selekcija na kojima je Bosna i Hercegovina ostvarila pravo sudjelovanja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi