Marković: Ovo je stepenica više u mojoj karijeri

Novi trener Karsiyake za SportSport.ba

Marković: Ovo je stepenica više u mojoj karijeri

Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković jučer je postao novi trener turske Karsiyake.

Marković je sa jednim od najorganizovanijih turskih klubova potpisao ugovor na 1+1 godinu, a za SportSport.ba je dao prve impresije nakon dolaska u novu sredinu.

"Dolazim u jedan od najboljih turskih klubova i naravno da sam zadovoljan zbog toga. Karsiyaka ima sjajne navijače i veliku tradiciju i nadam se da ćemo zajedno napraviti nove uspjehe. Dolazak u Karsiyaku smatram stepenicom više u svojoj karijeri", rekao je Nenad Marković.

Sa popularnim Nenom smo pričali i o nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u košarci za kadete, na kojem je naša reprezentacija zauzela deveto mjesto. Iako veliki dio javnosti taj rezultat smatra blagim neuspjehom, Marković ističe da je plasman Muse i društva nešto na šta trebamo biti ponosni.

"Momcima se nema šta zamjeriti. Pratio sam prvenstvo i vidio da nas je jedna utakmica, tačnije nekoliko minuta odvojilo od četvrtfinala. Igrači su dali maksimum ali nije bilo sreće", rekao je Marković, te zaključio:

"Bez obzira na to, ti momci su završili na devetom mjestu i to je po meni uspjeh. Ne možemo se baš pohvaliti da smo deveti na svijetu u nekim drugim stvarima. Ja im čestitam na tome i siguran sam da mnoge od njih čeka sjajna košarkaška budućnost".

Nenad Marković je u svojoj trenerskoj karijeri predvodio Bosnu, Panionios, KAOD i Trabzonspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi