"Momci imaju karakter, nadam se boljoj šuterskoj noći"

Nenad Marković komentariše prvi dan Eurobasketa

"Momci imaju karakter, nadam se boljoj šuterskoj noći"

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na otvaranju Evropskog prvenstva pretrpjela je poraz u duelu sa Poljskom (68:64).

Poljska je u neizvjesnoj utakmici savladala naš  nacionalni tim, a ovaj duel pratio je i proslavljeni bosanksohercegovački košarkaš i trener koji sa dosta uspjeha predvodi Trabzonspor, Nenad Marković.

"Teško je bilo šta reći nakon poraza. Nalazim se na pripremama sa svojim timom i gledao sam utakmicu i nekako mi se čini da smo premekano ušli u istu. Dozvolili smo Poljacima da naprave prednost i onda smo se potrošili hvatajući priključak. Raduje me to što su igrači pokazali karakter, uspjeli su se vratiti i vidjelo se da imaju veliku želju. Ništa nije izgubljeno, imamo odigrati još četiri susreta", za SportSport.ba je istakao Marković.

Bosna i Hercegovina večeras će snage odmjeriti sa Francuskom, koja je u 1. kolu tek nakon produžetaka savladala Finsku.

"Nisam gledao utakmicu Francuske i Finske, no pratio sam kretanje rezultata i vidio sam da je Finska bila na korak do senzacije. Finci su pokazali da se može igrati i protiv Francuske. Večeras očekujem borbenu igru i nadam se da ćemo imati bolju šutersku noć. Svaka utakmica je bitna, pa tako i ova večerašnja. Trebamo dati sve od sebe, a ne smijemo zaboraviti ni da koš razlika na kraju može biti odlučujuća", istakao je Marković.

Zajedno sa svojim izabranicima Marković je sinoć gledao susret Italije i Turske.

"Velika pobjeda Turske, tako su je okarakterisali i mediji. Ovdje se već stvara euforija. Turska je tokom cijelog susreta kontrolisala rezultat i na kraju je zasluženo slavila. Italija ima strašan roster, no s obzirom na dešavanja na terenu, mogu reći da pobjeda Turske nije iznenađujuća", govori Marković i na kraju se osvrće na derbi dana u kojem je Srbija savladala Španiju, te na pobjedu Holandije nad Gruzijom.

"Derbi kao derbi. Očekivao sam dobru utakmicu i ništa više. Radi se o dvije strašno kvalitetne reprezentacije, koje su favoriti za naslov. Pobjeda Srbiji mnogo znači jer se radi o grupi u kojoj učestvuje pet jakih reprezentacija, tako da će jedna otpasti nakon grupne faze. Srbija će nakon jučerašnje pobjede biti prepuna samopouzdanja. Holandija je iznenadila košarkaški svijet. Baš smo komentarisali tu utakmicu. Gruzija ima dobar roster, no i ova utakmica je pokazala da su na velikim takmičenjima moguća iznenađenja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.