Novi šok za Vujoševića, stanje se dodatno pogoršalo

Ima problema sa bubrezima

Novi šok za Vujoševića, stanje se dodatno pogoršalo

E. Čaušević

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević, prolazi kroz veoma težak period u svom životu.

Vujošević je nedavno bio primoran da napustio našu selekciju nakon utakmice protiv Slovačke zbog pojave gangrene na prstu stopala.

Legendarni Dule nije putovao s bh. selekcijom u Armeniju već se hitno vratio u Beograd gdje je dobio ljekarsku pomoć. Činilo se da se stanje popravlja, no danas su stigle loše vijesti.

Naime, Vujošević je danas hitno primljen u bolnicu jer mu se naglo pogoršalo stanje bubrega. On se nalazi na odjeljenju za nefrologiju u Vojnomedicinskoj akademiji i odmah je podvrgnut dijalizi.

Vujošević već godinama ima probleme sa dijabetesom, a pojava gangrene i pogoršanje stanja bubrega je nastalo upravo zbog posljedica dijabetesa. Iskreno se nadamo da će bh. selektor kao pobjednik izaći iz još jedne teške utakmice, te da ćemo ga već u novembru gledati na trenerskoj klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi