OKK Čelik posudio Ibrahima Durmu sarajevskim Sparsima

Za finale juniorske Eurolige u Madridu

OKK Čelik posudio Ibrahima Durmu sarajevskim Sparsima

D. Kurbegović

OKK "Čelik" s ciljem njegovog igračkog usavršavanja i još bržeg razvoja, prihvatio je molbu OKK "SPARS" za posudbu igrača Ibrahima Durme. Sa 18-godišnjim Durmom, članom juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i najkorisnijim igračem dosadašnjeg dijela Lige KS BiH za juniore, OKK "Čelik" nedavno je potpisao četverogodišnji profesionalni ugovor.

"Na adresu našeg kluba stigao je dopis od naših sportskih prijatelja iz SPARS-a čiji stručni štab je izrazio želju za dovođenjem Durme, u ovom trenutku vjerujemo i ponajboljeg mladog igrača u BiH, na dvomjesečnu posudbu. Durmo će pojačati redove SPARS-a kako bi našu državu što bolje predstavljali na završnici juniorske Eurolige koja će se od 13. do 18. maja održati u Madridu, istovremeno s final fourom Eurolige. Uprava OKK Čelik procijenila je da će nastup protiv najboljih europskih mladih igrača, pred očima svjetske košarkaške javnosti, mnogo značiti za Ibrahima Durmu od kojeg naš klub i bh. košarka u budućnosti mogu puno očekivati", kaže Armin Mujkić, v.d. direktora OKK "Čelik".

 Kako bi ublažili odlazak našeg najboljeg igrača, u stručnom štabu OKK "Čelik" odlučili su na dvomjesečnu posudbu, sa željem i za dugoročnom saradnjom, iz KK "Nets" dovesti 18-godišnjeg Naretena Arnauta. On će debi u dresu Čelika imati već u subotu, 25. aprila kada naše omladinske selekcije u dvorani "Bilimišće" u 10. kolu Lige mladih KS BiH dočekuju vršnjake iz HKK Široki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.