Petrović: Kratka klupa je najveći problem

Vjeruje da ćemo otići na EP

Petrović: Kratka klupa je najveći problem

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović održao je press konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o predstojećim i nadolazećim utakmicama kvalifikacija za EP 2013 u Sloveniji.

"Za plasman na Eurobasket nam je potrebno pet pobjeda, već imamo tri, a dvije možemo izboriti kod kuće. Obzirom kako smo igrali dosad, ne vidim način kako bi mogli ispustiti odlazak na EP", smatra Petrović.

 

"Mogu biti zadovoljan prvim dijelom kvalifikacija, iako se osjeti da nam fali igrača u rotaciji. Previše trožimo Zacka Wrighta, Nihada Đedovića i Mirzu Teletovića jer nemamo odgovarajući backup za njih, pa igraju po 37-38 minuta po susretu", kazao je Aleksandar Petrović, dodavši:

 

"Mnogo nam fale Nemanja Gordić i Edin Bavčić, koji bi mogli rasteretiti startnu petorku. Ipak, sa postojećim rosterom sam zadovoljan i uvjeren da možemo izboriti Eurobasket. Protiv Latvije ćemo imati određene promjene u igri, a radi se o tri promjene. Međutim, neću reći šta ću tačno mijenjati, jer je ovo doba interneta i svaka se informacija može saznati".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.