Prihvaćena ostavka Dodika, Spasojević novi predsjednik

Igokea kažnjena, Dodiku zabrana ulaska u dvorane

Prihvaćena ostavka Dodika, Spasojević novi predsjednik

A. Haznadarević

Upravni odbor Košarkaškog kluba Igokea, prihvatio je ostavku predsjednika Gorana Dodika, te imenovao njegovog nasljednika.

"Zaključeno je da zbog svoje funkcije nije smio da dozvoli da bude isprovociran i da njegov lični konflikt bude protumačen kao konflikt sa navijačima Crvene Zvezde. Upravni odbor izražava žaljenje zbog nemilih scena i zato što je ovim bačena sjena na uspjehe kluba", saopćeno je iz KK Igokea. 

 

Na sjednici je za novog predsjednika izabran Boris Spasojević. 

 

Spasojević je rođen 1964. godište, član je Upravnog odbora KK Igokea. Svoju igračku karijeru je proveo u redovima Igokee. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske. 

 

Upravni odbor je izrazio nadu da će ovim biti stavljena tačka na zlonamjerna izvještavanja medija i da će se pažnja medija ponovo usmjeriti na uspjehe Igokee, koji će se nesumnjivo nastaviti, navodi se u saopštenju.   

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Također, treba dodati da je i čelništvo ABA lige kaznilo Igokeu novčanom kaznom u iznosu od 5.000 eura, te tromjesečnom zabranom ulaska Goranu Dodiku u dvorane na utakmice Jadranske lige. Ovu kaznu je izrekao direktor takmičenja Jadranske lige Josip Bilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.