"Prihvatio sam ponudu Bosne Royal bez razmišljanja"

Novi organizator igre sarajevske ekipe Miroslav Pašajlić

"Prihvatio sam ponudu Bosne Royal bez razmišljanja"

D. Rakanović

Srbijanski playmaker Miroslav Pašajlić ovog ljeta pojačao je redove sarajevske Bosne Royal. 

Nakon dvije sezone provedene u redovima šampiona Bosne i Hercegovine, ekipi Igokee on se odlučio na promjenu sredine. 

"Nakon razgovora sa ljudima iz Igokee i trenerom Bajićom nisu nam se poklopile ambicije i želje, pa sam odlučio napustiti klub. U Bosni Royal su mi ponudili ono što sam želio, a to je prije svega da igram i da budem prva opcija na svojoj poziciji. To mi se dopalo i prihvatio sam bez razmišljanja", rekao je za SportSport.ba Pašajlić. 

Ovaj 22-godišnji organizator igre iz Igokee nosi dobra iskustva. Sa Igosima je u protekle dvije sezone osvojio četiri trofeja, po dva nacionalna kupa i prvenstva. 

"Nosim dobro iskustvo iz Igokee. Bilo je sasvim uredu, ne zamjeram nikome u klubu. Sve je bilo u najboljem redu dvije sezone, svi ljudi su imali odličan odnos prema meni. Nisam imao nikakvih problema, ali sam želio da probam nešto novo, tako da sam se odlučio na novi izazov sa sarajevskom Bosnom Royal", rekao je Pašajlić. 

Trener Igokee Dragan Bajić je nedavno izjavio da Pašajliću želi sreću i da u budućnosti potpiše za Barcelonu ili Real Madrid, a Pašajlić je imao poruku za nekadašnjeg trenera. 

"Treneru Bajiću želim sve najbolje, uspješno smo sarađivali prethodne dvije sezone. O njemu nemam nijednu lošu riječ da kažem, sad da li je on to mislio stvarno ili je mislio ironično u svakom slučaju mu se zahvaljujem", rekao je Pašajlić.

On je u Sarajevu tek nekoliko dana i ima lijepe prve impresije o glavnom gradu naše države. 

"Sarajevo je veoma lijep grad. Tu sam nekoliko dana i pozitivno sam oduševljen Sarajevom", zaključio je Pašajlić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U karijeri je pored Igokee nastupao za Slobodu iz Užica, a prošao je kroz omladinsku školu Vojvodine iz Novog Sada. 

Protekle sezone u dresu Igosa ovaj 22-godišnji košarkaš je u ABA ligi prosječno bilježio 5,2 poena po meču, dok je u prvenstvu BiH bio na prosjeku od 5.8 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi