Rudar i Bratunac igraju Prvu ligu Republike Srpske

Rudar i Bratunac igraju Prvu ligu Republike Srpske

D. Rakanović

Prva liga Republike Srpske u sezoni 2017/18 brojaće 12 timova, definisano je na sastanku Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske u Laktašima.

"Odlukom Saveza, u Prvoj ligi Republike Srpske nastupiće 12 ekipa: Borac, Leotar, Sutjeska, Prijedor, Sokolac, Rogatica, Student, Slavija 1996, Varda, Princip, Rudar 2015 i Bratunac", navodi se u saopštenju Saveza.

Iako su u prošloj sezoni ispali iz Prve lige RS-a i u predstojećoj sezoni takmičiće se Rudar 2015 iz Ugljevika i Bratunac. 

Rudar je ostao u ligi zahvaljujući odustajanju Igmana iz Istočne Ilidže, koji je prošle ezone kroz Drugu ligu stekao pravo ulaska, dok će Bratunac nastupati zbog odustajanja Hea iz Bileće, koji je odustao iz finansijskih rayzloga. 

U play-off za ulazak u Prvenstvo BiH plasiraće se prve četiri ekipe, dok iz lige ispadaju posljednje dvije ekipe na tabeli. 

Žrijebanje takmičarskih brojeva i sastanak prvoligaša biće održano se u subotu 7. oktobra u prostorijama Košarkaškog saveza Republike Srpske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi