Široki do šeste pobjede, Igokea razbila Leotar u Trebinju

Liga 6

Široki do šeste pobjede, Igokea razbila Leotar u Trebinju

E. Škorić

Igokea i Široki Brijeg slavili su pobjede u mečevima šestog kola Lige 6 prvenstva Bosne i Hercegovine.

Široki je do šeste pobjede stigao nad Zrinjskim (88:76) na Pecari. Gosti iz Mostara su vodili 24:20 poslije prve dionice, a na poluvremenu su imali 43:42 prednost.

No, domaća momčad u trećoj četvrtini pravi razliku (27:14) i dolazi do novog trijumfa. Široki je za sada jedina ekipa bez poraza u Ligi 6, dok je Zrinjski na omjeru 0-6.

Novačić je predvodio Široki sa 18 poena i osam skokova, dok je Remekun ubacio 17 uz 11 skokova. Bilinovac je ubacio 14 poena uz pet skokova i tri asistencije. Svilar je bio najbolji u Zrinjskom, a on je ubacio 17 poena uz sedam asistencija. Zovko je imao učinak od 15 poena i 11 skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea je u Trebinju bila uvjerljiva, slavila je sa 95:66 i tako je stigla do pete pobjede, a Leotar je ostao na jednoj.

Briljirao je Heslip sa 30 poena u timu iz Laktaša, dok je Negovanović sa 15 poena i sedam skokova bio prvo ime Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.