Sloboda protiv Kaknja potvrdila polufinale

Liga za prvaka

Sloboda protiv Kaknja potvrdila polufinale

Košarkaši Slobode slavili su pobjedu večeras na domaćem parketu protiv Kaknja sa 79:61 u okviru 9. kola Lige za prvaka BiH.

Sloboda je protiv posljednjeplasirane ekipe u Ligi za prvaka ostvarila laganu pobjedu. Gotovo sve je bilo poznato već nakon prve dionice jer je Sloboda imala prednost od 14 poena razlike.

U nastavku meča domaći su igrali onoliko koliko im je trebalo za konačni trijumf, pa su meč bez većih problema priveli kraju. 

Sloboda nakon ovog meča ima omjer od pet pobjeda i četiri poraza te su osigurali polufinale, dok je Kakanj upisao svih devet poraza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaće je danas do trijumfa vodio Brown sa 18 poena, dok je kod Kaknja najefikasniji bio Palavra koji je imao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti