Student nakon drame do pobjede

Prvenstvo BiH za muškarce

Student nakon drame do pobjede

Košarkaši Studenta kao da ne mogu bez drame u svojim utakmicama. Večeras smo kontra Mladosti opet gledali hitchkokovski kraj, nakon što su u prvom poluvremenu Mostarci imali i 16 koševa viška i kad se činilo da će igrači Dženana Rahimića lagano privesti kraju ovaj susret.

Konačnih 74:73 je, možemo reći ipak bilo zasluženo, iako su košarkaši iz Mrkonjića imali napad za pobjedu koji nisu iskoristili. 

Gudić, Mikulić, Lelić i Dubelj kreatori su ove pobjede, dok treba izdvojiti mladog Mikulića i njegovu šutersku dionicu koja je Student i odvela na rekordnu razliku. 

Kod gostiju, daleko najbolji Filip Dumić s 23 koša, dok ga je pratio Sreten Knežević sa 14 poena.

Iznimno vrijedna pobjeda za Student kojem je za ovu sezonu primarni cilj ostanak u rangu najboljih.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Ross 10, Manjgo, Cvitanović, Širić, D.Marković 5, Gudić 12, Mikulić 12, Prskalo, Lelić 11, Dubelj 11, Jurković 5, M.Marković 8.

Mladost: Majić 6, Aleksić 2, Srdić, Mijović 10, Jotić, Radivojević 6, Kljajić, Ljuboja, Knežević 14, Milanović 10, Torbica 2, Dumić 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi