Student se porazom od Teslića oprostio od banjalučke publike

Teslić se isprsio u Banjaluci

Student se porazom od Teslića oprostio od banjalučke publike

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Studenta večeras su u devetom kolu Prve muške lige Republike Srpske poraženi od ekipe Teslića rezultatom 83:87, po četvrtinama je bilo 14:24, 26:20, 20:21 i 23:22.

Prava košarkaška poslastica viđena je večeras u "Kampusu", a u okviru 9. kola. Gosti iz Teslića silovito su krenuli od samog starta meča. Nakon prvih 10 minuta, rezultat je glasio 14:24 u korist gostiju.

Drugu četvrtinu ponovo bolje otvaraju Teslićani, pogađaju trojku pa tako odlaze na plus 13. Međutim, izabranici Aleksandra Ćikića preko Lončara i Cumbe vraćaju se u utakmicu tako što prave seriju od 7:0, te smanjuju zaostatak. Nakon pet minuta igre u drugoj dionici, rezultat je glasio 26:32. Zatim, igrao se koš za koš, te je pred kraj dionice Cumbo pogodio šut za dva poena, a za minus četiri. Na odmor se odlazi pri rezultatu 40:44.

Raspoloženi Lončar, treću četvrtinu otvara trojkom, pa tako Banjalučani dolaze na minus jedan. Gosti se vraćaju u susret preko Joldića koji postiže dva poena. Na kraju treće dionice, rezultat je glasio 60:65.

Uzbudljiva završnica viđena je u posljednjoj četvrtini gdje je bilo pregršt pogođenih slobodnih bacanja, zatim trojki ali i šuteva za dva poena. Dva puta je vodio Student, ali su gosti uspjeli da se vrate u utakmicu te su na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u timu Studenta bio je Srđan Lončar sa 24 data poena, dok je to kod Teslićana bio Graček s 34.

Ovo je bila posljednja utakmica Studenta pred domaćom publikom, kada je u pitanju prvi dio sezone.

Student: Lončar, Davidović, Lukić, Jokić, Putnik, Rajković, Đukarić, Knežević, Vukotić, Cumbo, Komnenović i Tomić.

Teslić: Milunović, S. Simić, N. Simić, Joldić, Graček, Kuprešak, Bajić, Kopić, Crnovčić, Ninković, Dragonjić i Markočević.

Ostali rezultati:

Sutjeska - Prijedor 75:57

Slavija - Borac 68:77

Varda HE - Sokolac 64:74

Bratunac - Radnik BN Basket 51:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi