Trener Sparsa za SportSport.ba

Trbić: Vjerujem u svoje momke i pobjedu nad Zrinjskim

S. Mlaćo

Nakon što su u prošlom kolu savladali Široki Brijeg (102:88), košarkaši Sparsa sutra će u Maloj dvorani Skenderije sa početkom u 19:30 dočekati trećeplasirani Zrinjski iz Mostara.

Radi se o derbiju kola Lige 10, ali i pored toga u redovima tima iz Sarajeva vjeruju u nastavak svojih dobrih igara te novu pobjedu.

"Možemo biti zadovoljni tom utakmicom, a bilo je ključno pitanje da li ćemo odigrati onako kako odgovara nama ili Širokom. Na svu sreću, uspjeli smo nametnuti način igre koje je nama odgovarao. Mislim da smo zasluženo i sigurno pobijedili tu utakmicu", kazao je trener Sparsa osvrćući se na meč u Širokom Brijegu.

Već sutra u Skenderiju dolazi Zrinjski i Sparsi traže novu pobjedu.

"Želimo da pobijedimo Zrinjski, ali smo svjesni da to neće biti ista utakmica kao u Širokom Brijegu. Protivnik nije isti, mnogo su iskusniji, igraju drugačije  i morat ćemo nalaziti nove načine kako da pobijedimo tu utakmicu. Vjerujem u svoje momke i to da ćemo odigrati dobru utakmicu, te pobijediti", dodao je Trbić. 

Odlaskom Kenana Bajramovića postoji mogućnost da Sparsi dovedu pojačanja, što je i potvrdio naš sagovornik.

"Nedavno došao i nedavno otišao. Kenan Bajramović ima specijalan odnos sa nama, došao je da pomogne, ali iskrsla mu je ta ponuda. Za dalje ćemo vidjeti, moguće je da dovedemo. Mi moramo naći igrača koji nama odgovara po karakteru i profilu, a ne želimo da dovodimo preskupe igrače. Otvorena je mogućnost da neko dođe", ističe trener Sparsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su trenutno drugoplasirani, a Trbić priznaje da ne zamara puno tabelom.

"Zamislio sam se jer ne znam koji smo na tabeli. Znam omjer pobjeda i poraza nas i svih drugih ekipa, te mislim da tu nema prevelikih iznenađenja. Bosna je prva, a to se i očekivalo. Tu je veliki broj ekipa koje pretenduju da budu u vrhu sa njima", kazao je na kraju razgovora Marko Trbić, trener Sparsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi