Walker: Musa je još beba, ali sigurno će završiti u NBA

Američki košarkaš o Musi

Walker: Musa je još beba, ali sigurno će završiti u NBA

Nema sumnje da je pred Džananom Musom velika karijera. Košarkaški dijamant iz Bihaća u posljednje vrijeme sve više dobija priliku u prvom timu Cedevite, a njegovi nastupi ravnodušnim nisu ostavili ni Henryja Walkera. 

Američki košarkaš koji je u Cedevitu stigao izravno iz Miami Heata uvjeren je da će 16-godišnji Džanan Musa za nekoliko godina završiti u NBA ligi. 

"Musa je bio prvi igrač Cedevite s kojim sam razgovarao kada sam stigao. Nisam znao da je beba, da je tako mlad jer djeluje puno zrelije. Puno me toga pitao o NBA ligi i o igračima o kojima i sam puno zna", kazao je Walker za hrvatske medije, dodavši:

"Kako sam ja učio od starijih, tako ću i ja njega pokušati podučiti. Visok je, jak na lopti, može zabiti, prodirati, skočiti i siguran sam da će za četiri-pet godina igrati u NBA ligi. Naravno, za takvo što mora biti snažniji, što će doći njegovim stasanjem u muškarca", uvjeren je Walker.  

Podsjećamo, Musa je za Cedevitu igrao i u sinoćnjoj utakmici protiv Olympiakosa i za vrijeme provedeno na parketu uspio je ubaciti jednu trojku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.