Anđela Delić i Nikolina Babić očekuju dobru sezonu

"Želimo iskorak u Regionalnoj ligi i titulu u prvenstvu BiH"

A. Beganović

Košarkašice Play Offa, viceprvakinje naše zemlje odradile su prvi dio priprema za novu sezonu. 

Bosanskohercegovačke ženske košarkaške ekipe pripremaju se za novu sezonu, a prvi dio priprema košarkašice Play Offa su odradile na Bjelašnici. Domaćin Play Offu bio je Hotel Bjelašnica, a Anđela Delić i Nikolina Babić, zadovoljne su odrađenim na Bjelašnici.

"Uvijek je sami početak priprema najteži. Za sada je sve u najboljem u redu i dosta dobro podnosimo napore", za SportSport.ba je istakla Anđela Delić, dok je Nikolina Babić dodala:

"Svaki početkak je najteži, no sa nama je kondicioni trener Elvir Zametica kojem mnogo vjerujemo i ne sumnjam da ćemo početak sezone doečakti spremne."

Mlade košarkašice Play Offa očekuju iskorak u novoj sezoni.

"Spremni smo za iskorak. Želimo proći grupunu fazu u Regionalnoj ligi, a želimo osvojiti titulu i Kup Bosne i Hercegovine. Imamo snage za to", složne su Anđela i Nikolina.

Anđela i Nikolina su se sa U20 reprezentacijom okitile zlatnnom medaljom na Evropskom prvenstvu B-divizije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Poznajemo se, igramo dugo zajedno i bilo je vrijeme da uđemo u A-diviziju. To jee historijski uspjeh i ponosne smo što smo dio reprezentacije. Primarni cilj je ostati u A-diviziji, a možda ćemo i napasti medalju", kaže Anđela, dok Nikoliina dodaje:

"Osvojiti zlato je nevjerovatan osjećaj. Ja neću igrati u A-diviziji i sigurna sam da će naše nlade igračice izboriti ostanak u A-diviziji. Ovim putem bih čestitala i muškoj kadetskoj reprezentaciji. Napravili su nevjerovatan uspjeh."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.