Zvezda 12-0, Olimpiji slovenački derbi

ABA liga

Zvezda 12-0, Olimpiji slovenački derbi

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde i Union Olimpije lako su ostvarili pobjede u 12. kolu ABA lige.

Zvezda je bila izuzetno raspoložena i uvjerljiva protiv FMP-a pa je trijumfovala sa visokih 93:62, što je crveno-bijelima bila 12. pojeda u 12. meču u regionalnom prvenstvu.

Jenkins sa 16 poena i četiri asistencije, te Gudurić sa 15 poena bili su najbolji u sastvu Zvezde, dok je Apić na drugoj strani ubacio 13 poena.

Olimpija je u Ljubljani sa 79:64 savladala Krku u slovenačkom derbiju. Za Olimpiju ej ovo bila četvrta pobjeda, a Krki sedmi poraz i četvrti uzastopni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jefferson je u pobjedi Olimpije ubacio 19 poena, Mulalić 16, a Hrovat 13. Na drugoj strani Rebec i Curry ubacili su po 12, Kastrati 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi