Alkmaar nezaustavljiv

Eredivsion

Alkmaar nezaustavljiv

A. Beganović

Nevjerovatni niz AZ Alkmaara povećan je na četrnaest utakmica bez poraza nakon sinoćnje pobjede nad Utrechtom od 2:0.

Prošle sezone AZ Alkmaar je igrao očajno  završio je sezonu na jedanaestom mjestu. Međutim, ove sezone Louis van Gaal je stvorio momčad sposobnu za najveće domete. Nakon 16 kola AZ Alkmaar se nalazi u vodstvu holandskog prvenstva i trenutno ima šest bodova više od drugoplasiranog Ajaxa.

Sinoć je AZ na svom terenu rutinski stigao do novih bodova savladavši Utrecht sa 2:0. Prvi pogodak za AZ je postigao Mounir El Hamdaoui već u 8. minuti. Mladom Marokancu ovo je bio 15. pogodak u prvenstvu. Pobjedu je potvrdio Demy de Zeeuw u sudijskoj nadoknadi vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.