Allegri: Pjanić ne igra jer imam posebnu ulogu za njega

Mali princ još bez šanse

Allegri: Pjanić ne igra jer imam posebnu ulogu za njega

Fudbaleri Juventusa sinoć su slavili u okviru 2. kola Serije A u gostima kod Lazija sa 1:0.

Strijelac jedinog gola na meču bio je Sami Khedira koji je mrežu domaće ekipe zatresao u drugom poluvremenu, a trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je jako zadovoljan nakon meča.

Allegri je govorio o novim igračima te je otkrio i razlog zbog kojeg Miralem Pjanić još uvijek nije upisao ni minut igre u Seriji A.

"Pjanić? On je izvanredan igrač. Ali on dolazi iz ekipe koja je igrala u potpuno drugačijem kontekstu. Mislim da će nam biti odličan u novoj ulozi, ispred odbrane. To  ne znači da će on igrati defenzivno, baš suprotno. Vidjet ćete kako ćemo igrati, on će biti na 30 metara od gola... Još samo mora naučiti određene geometrijske odrednice kako bi mogao zaigrati ispred odbrane", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da Juve naredni meč igra na domaćem terenu i to protiv Sassuola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi