Ancelotti nakon remija izveo cijelu ekipu - na pivo
Foto: EPA

Igrači Bayerna na Oktoberfestu

Ancelotti nakon remija izveo cijelu ekipu - na pivo

Carlo Ancelotti našao se na udaru novih kritika nakon što njegov Bayern u susretu 6. kola Bundeslige nije uspio pobijediti Wolfsburg. 

Bavarci su u prvih šest kola upisali jedan poraz i jedan remi, što svakako nije start kakav se priželjkivao, a dio medija tvrdi da da je italijanski trener izgubio kontrolu u svlačionici i da se već traži njegov nasljednik.

Takva medijska pisanja, čini se, ne dotiču mnogo Ancelottija koji je nakon utakmice protiv Wolfsburga odlučio na neobičan potez. On je, naime, cijelu ekipu izveo u grad i to - na pivo. 

Ancelotti je na taj način riješio da svoje izabranike opusti pred izazove koji slijede, a na jednom od najčuvenijih festivala, poznatijem kao Oktoberfest, bile su prisutne i ljepše polovine fudbalera Bayerna. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno je to što Ancelotti na Oktoberfestu, u kojem pivo ima centralnu ulogu, nije svojim igračima ograničio količinu alkohola.

"Oni mogu piti što žele. Ja nisam njihov otac ili brat. Ja sam samo menadžer", kazao je Ancelotti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi