Argentinci nakon dramatične serije penala prošli dalje

Cop America

Argentinci nakon dramatične serije penala prošli dalje

E. Škorić

Reprezentacija Argentine plasirala se u polufinale Copa Americe nakon boljeg izvođenja penala u susretu protiv Kolumbije.

Argentina je sinoć nadigrala Kolumbiju u svim segmentima nogometne igre - 16:2 je ukupan broj šuteva, 61 naspram 39 posjed lopte, ali u regularnih 90 minuta pobjednik nije odlučen.

Prvu šansu na utakmici imao je Javier Pastore u šestoj minuti, ali David Ospina je izbacio loptu u korner. U 26. minuti Ospina je zaustavio prvo pokušaj Sergija Aguera, natrčao je na odbijenu loptu Lionel Messi, iz blizine je tukao glavom, a onda nevjerovatna odbrana Ospine.

Lucas Biglia je zaprijetio pet minuta prije odlaska na odmor, lopta prolazi tik pored stative golmana Arsenala.

U nastavku ista slika. Gaučosi napadaju, Kolumbijci se brane i čekaju šansu iz kontranapada. Meč je završen nepopularnim rezultatom 0:0, a onda drama na penalima.

Rodriguez, Messi, Falcao, Garay, Cuadrado i Banega su sigurni, pa Muriel prebacuje gol, a Lavezzi zabija. Zabio je i Cardona za Kolumbiju, a Biglia u odlučujućem trenutku promašuje.

Promašio je i Zuniga, kojem je Romero sjajno odbranio, ali Rojo ne koristi prvu meč loptu za Argentinu. Murillo potom šalje loptu preko gola, a Tevez je siguran za polufinale Cope.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Argentina će se za finale boriti sa Brazilom ili Paragvajem, ovisno ko večeras bude uspješniji u posljednjem četvrtfinalnom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.