Athletic Bilbao predstavio novog trenera

Zamjena za Valveredea

Athletic Bilbao predstavio novog trenera

Španski prvoligaš Athletic Bilbao imenovao je novog trenera. 

Nakon što je potvrđeno kako Athletic Bilbao u narednoj sezoni neće voditi Ernesto Valverede, čelnici kluba su ekspresno imenovali njegovog nasljednika, a radi se o Joseu Angelu Zigandi. 

Ziganda je, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor, predstavljen danas u klupskim prostorijama kao novi trener i pred prisutnim novinarima je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da vodi prvu momčad Athletic Bilbaa. 

Ovaj 50-godišnji španski trener je dobro poznato ime među navijačima Athletic Bilbaa. Svojevremeno je kao fudbaler igrao za klub iz Baskije, i to vrlo uspješno, s obzirom da je postigao 76 ligaških golova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U trenerskoj karijeri je vodio B tim Athletic Bilbaa, Deportivo Xerez i Osasunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi