Atletico ekspresno pronašao zamjenu za Ardu Turana

Carrasco na meti Jorgandžija

Atletico ekspresno pronašao zamjenu za Ardu Turana

Atletico Madrid je jučer ostao bez Arde Turana koji je pojačao Barcelonu, a agilno rukovodstvo kluba sa Vicente Calderona je već pronašlo pravu alternativu.

Na meti Atletica nalazi se Yannick Ferreira Carrasco, sjajni mladi fudbaler Monaca. Ovaj 21-godišnji Belgijanac iza sebe ima sezonu u kojoj je u više navrata pokazao zašto slovi za velikog talenta i nadolazeću zvijezdu evropskog fudbala, a prelazak u redove bivšeg prvaka Španije bio bi mu veliki iskorak u karijeri.

Atleticu je prva opcija bio Nicolas Gaitan, ali će u Madridu teško izdvojiti 30 miliona eura koliko za njega traže u Benfici. Mnogo se realnijom opcijom čini dovođenje Carrasca, o čemu je govorio i sportski direktor Monaca Luis Campos.

"Carrasco je za sada fudbaler Monaca i svi se tako ponašamo. S nama će proći pripreme, a onda ko zna", najavio je Campos mogući odlazak Belgijanca iz Kneževine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Yannick Ferreira je u Monaco stigao iz mladog tima Genka, a do sada je u dresu ovog kluba odigrao 103 utakmice. Za to vrijeme je postigao 20 pogodaka i upisao 24 asistencije, a u međuvremenu je postao i reprezentativac svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti