Atletico Madrid već našao zamjenu za Griezmanna

Bernardo Silva stiže iz Monaca?

Atletico Madrid već našao zamjenu za Griezmanna

E. Čaušević

Francuski reprezentativac Antoine Griezmann ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Atletico Madrid i karijeru će nastaviti u Engleskoj.

Već nekoliko mjeseci špekuliše se o tome da će Griezmann svoju karijeru nastaviti u dresu Manchester Uniteda, a nedavno se pojavila informacija da je ovaj transfer već dogovoren. Ipak, čini se da ni čelnici Atletico Madrida ne žele ništa prepustiti slučaju, te su se već "bacili" u potragu za njegovom zamjenom.

Španski mediji prenijeli su danas da madridski klub na meti ima igrača Monaca, Barnarda Silvu, za kojeg vjeruju da bi bio najbolja zamjena za Francuza. Atletico bi od prodaje Griezmanna trebao zaraditi oko 100 miliona eura, pa dovođenje Portugalce ne bi trebao biti problem.

Bernardo Silva ove sezone pruža odlične partije u dresu Monaca, a o njegovom odlasku u neki jači klub priča se već neko vrijeme. Diego Simeone je potvrdio da već dugo prati ovog igrača, ali nije želio otkriti više detalja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Atletico Madrid prati situaciju u Arsenalu oko Alexisa Sancheza jer imaju želju da dovedu Čileanca na Vicente Calderon. No, čini se da je dolazak Silve mnogo realnija opcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi