Aubameyang spasio Gabon protiv Burkine Faso

Još jedan meč bez pobjednika

Aubameyang spasio Gabon protiv Burkine Faso

E. Čaušević
Teme:

Reprezentacija Gabona ni u drugom meču na Afričkom kupu nacija na domaćem terenu nije uspjela da upiše pobjedu.

Ovogodišnji Afrički kup nacija održava se u Gabonu, a domaća selekcija ni drugi meč zaredom nije uspjela da ostvari trijumf. Gabon je večeras u okviru drugog kola grupne faze odmjerio snage protiv Burkine Faso, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Večerašnji meč bolje je otvorila Burkina Faso koja je u 23. minuti utakmice stigla do prednosti kada je Nakoulma zatresao mrežu Gabona. Treba dodati da je ovaj fudbaler samo desetak minuta ranije zamijenio povrijeđenog Pitroipu.

Ipak, Gabon je u finišu utakmice uspio da dođe do izjednačenja, a precizan sa bijele tačke bio je Pierre-Emeric Aubameyang. U drugom poluvremenu obje ekipe imale su nekoliko sjajnih prilika za pobjedu, ali se rezultat nije mijenjao.

Burkina Faso je prva na tabeli grupe A sa dva boda koliko ima i drugoplasirani Gabon. Od 20 sati večeras se sastaju Kamerun i Gvineja Bisau koji trenutno imaju po jedan osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afrički kup nacija, Grupa A:

Gabon - Burkina Faso 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi