Begović sačuvao mrežu, Chelsea u četvrtfinalu FA Kupa

Plavci pobijedili Wolverhampton

Begović sačuvao mrežu, Chelsea u četvrtfinalu FA Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su kao gosti Wolverhampton s 2:0, te su ostvarili plasman u četvrtfinale FA Kupa.

Nije vodeći tim engleske Premier lige briljirao u ovom meču i na kraju je uz dosta muke stigao do trijumfa protiv nezgodnih Wolvesa.

Prvo poluvrijeme donisi nekoliko pokušaja Chelseaja. Međutim, realizacija je izostala, te se na odmor otišlo bez golova.

Tek u 62. minuti meča Plavci prave prbu ozbiljnu šansu pred golom domaćeg tima. Šutirao je Costa, ali pored gola.

Ipak, tri minute kasnije tim Antonija Contea je došao do vodstva. Sjajnu akciju gostiju iz Londona u gol pretvara Pedro Rodriguez za prednost od 1:0.

Do kraja je Chelsea povećao prednost. U 89. minuti je Diego Costa pogodio za konačnih 2:0. Nije dozvolio gostujući tim da se Wovlerhamptom približi Asmiru Begoviću u ovom susret, te bh. golman sačuvao mrežu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA Kup, osmina finala:

Wolverhampton - Chelsea 0:2 (Pedro 65', Costa 89')



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti