Benitez o odlasku: Nikada se ne zna

Vratio Newcastle u elitu

Benitez o odlasku: Nikada se ne zna

Rafael Benitez je nakon plasmana u Premiership izjavio kako nije siguran da će i dalje voditi Newcastle United. 

Newcastle je sinoćnjom pobjedom nad Prestonom (4:1) dva kola prije kraja sezone u Championshipu ostvario plasman u elitni rang, a velike zasluge za to pripadaju treneru Rafaelu Benitezu. Španac, unatoč ostvarenom uspjehu, nije isključio mogućnost da napusti klub.

"Nikad ne znaš šta može da se desi. Ja sam zadovoljan u Newcastleu i ponosan na ostvareni cilj. Nadam se da možemo da postavimo temelje za budućnost. Newcastle mora da ima vrhunski tim, grad i navijači to zaslužuju. Sada je vrijeme da uživamo, a kasnije ćemo vidjeti o daljim potezima", kazao je Benitez. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benitezu ugovor sa engleskim klubom važi do ljeta 2019. godine. Newcastle je, podsjetimo, preuzeo sredinom marta prošle godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi