Betis zainteresovan za Hajrovića
Foto: EPA

Hajrovića želi španski tim

Betis zainteresovan za Hajrovića

M. Šljivak

Ekipa Betisa iz Seville zainteresovana je za dovođenje bh. reprezentativca Izeta Hajrovića.

Kako navodi španski list AS, tim iz Seville će do kraja prelaznog roka pokušati dovesti veznjaka Werdera iz Bremena.

Navodno, ponudu su za Hajrovića već spremili, te će u narednim danima uputiti službenu ponudu za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Betis ima velike ambicije u Primeri ove sezone. Ovo će im biti povratnička sezona u društvu najboljih, gdje žele napraviti što bolji rezultat.

Već su angažovali nekoliko pojačanja, a naredna investicija bi trebao biti 24-godišnji veznjak Werdera i bh. reprezentacije, Izet Hajrović.

Ako bude dogovorio prelazak u španski tim, Hajroviću će Betis biti četvrti klub u karijeri. Karijeru je počeo u Grasshoppersu, da bi u januaru 2014. godine potpisao za Galatasaray.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u turskom velikanu je imao period za zaborav, pa je već nakon nekoliko mjeseci potpisao za Werder iz Bremena. 

Za njemački tim je odigrao 19 utakmica, te je postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.