Bosanac iz Austrije Beč prelazi u Konyaspor?

U notesu selektora BiH

Bosanac iz Austrije Beč prelazi u Konyaspor?

Petar Filipović, fudbaler koji se nalazi u notesu selektora Mehmeda Baždarevića, blizu je transfera u Konyaspor.

Turski prvoligaš je u ovom prijelaznom roku ostao bez Jagoša Vukovića koji je prodan Olympiakosu, a kao idealno rješenje za upražnjenu stopersku poziciju označen je 26-godišnji Filipović koji trenutno nosi dres bečke Austrije. 

Kako pišu inostrani mediji, Konyaspor je već uveliko u pregovorima sa Filipovićem i u narednih nekoliko dana transfer bi mogao biti realizovan. 

Spominje se također kako Filipovića želi i Bešiktaš, no opcija prelaska u Konyu je realnija, pogotovo nakon što je istanbulski klub dogovorio dolazak Domagoja Vide. 

Vrijedi podsjetiti da su prije nekoliko mjeseci Baždarevićevi saradnici, tačnije pomoćnik i skaut Saša Papac, gledali Filipovića na derbiju između Rapida i Austrije. Njegovi roditelji su inače porijeklom iz Brčkog. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti