Buffon: Želim trofej Lige prvaka

Golman Juventusa ima još samo jednu želju

Buffon: Želim trofej Lige prvaka

E. Čaušević

Legendarni golman Juventusa, Gigi Buffon, izjavio je da još uvijek nema namjeru da se penzioniše.

Buffon je kazao da ima namjeru da igra još najmanje dvije sezone iako sada ima 38 godina. Otkrio je da mu je velika želja da sa Juventusom osvoji titulu prvaka Evrope.

"Vrijeme sreće za individualne nagrade dođe i prođe. Sada razmišljam samo o klubu i reprezentaciji. Želim da osvojim Ligu prvaka, to mi je najveća želja. Imam još dvije godine ugovora i nadam se da će se ta želja ispuniti", rekao je Buffon.

Iako je u svojoj karijeri osvojio mnoge trofeje, još uvijek mu fali onaj Lige prvaka. Buffon je kazao da će nastaviti svoj lov na titulu prvaka Evrope, te da je siguran da će na kraju uspjeti.

Također, dodao je da sumnja da će nakon kraja karijere uploviti u trenerske vode jer se više vidi na nekoj direktorskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Profesionalni golman sam preko 20 godina i mislim da sam spreman da nakon penzije budem na nekoj direktorskoj poziciji", dodao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi