Bufon: Donnarumma je spreman da bude golman reprezentacije

Legenda Juventusa priznao

Bufon: Donnarumma je spreman da bude golman reprezentacije

D. Rakanović

Golman italijanske reprezentacije i Juventusa Gianliugi Buffon ima riječi hvale za mladog kolegu iz reprezentacije i golmana Milana Gianliugija Donnarummu. 

"On je već sposoban da bude golman Milana i nacionalne selekcije", rekao je Buffon. 

Ovaj 18-godišnji golman je debitovao u dresu reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Holandije odigranoj u utorak, dok je golman Juventusa ostao na klupi. 

"On je momak i golman sa izuzetnim fizičkim i mentalnim kvalitetama", rekao je Buffon, prenose mediji u Italiji i dodao: 

"On bi mogao biti moj sin, ali je već sposoban biti prvi golman Milana i reprezentacije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Buffon smatra da niko nije nezamjenjiv u reprezentaciji, te da je dobro da svi imaju priliku da igraju. 

"To nije bilo prvi put da sam gledao utakmicu reprezentacije sa klupe, isto se desilo i sa Salvatoreom Siriguom. Niko nije vječan i dobro je da za druge da imaju priliku da igraju", završio je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi