Celta očitala lekciju Barceloni

Španska Primera, peto kolo

Celta očitala lekciju Barceloni

E. Škorić

Barcelona je u petom kolu španske Primere gostovala u Vigu, te je doživjela težak poraz od domaće Celte (4:1).

Desi se katkad da Barcelona razočara, da doživi debakl, a njihova noć definitivno nije bila u Vigu. 

Celta je razbila Barcu i upisala četvrtu pobjedu, a Kataloncima nanijela prvi poraz u sezoni, pa su sada na istom omjeru (4:1).

Nolito je u 26. minuti postigao prekrasan pogodak za 1:0, da bi potom asistirao Aspasu u 30. minuti kod drugog gola. 

Na poluvremenu je ostalo 2:0, u nastavku još jedan gol za Celtu, a u 56. minuti još jednom Nolito - Aspas saradnja. Bivši igrač Liverpoola zapečatio je sudbinu Barcelone na ovom gostovanju.  Neymar je u 80. postigao utješni gol za goste, a ubrzo je Guidetti postavio konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodajmo još da je Eibar bez našeg Izeta Hajrovića osvojio bod protiv Levantea u Valenciji (2:2), dok je Rayo Vallecano s 2:1 kod kuće savladao Sporting Gijon, dok je u tijeku meč Athletica i Reala. 

Primera, 5. kolo:
Celta - Barcelona 4:1 (Nolito 26, Aspas 30, 56, Guidetti 84/ Neymar 80)
Levante - Eibar 2:2 (Morales 52/ Baston 10, 48)
Rayo Vallecano - Gijon 2:1 (Trashorras 40 - penal, Guerra 48/ Jonathan 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.