Celta stigla do minimalne pobjede protiv Leganesa

LaLiga, 13. kolo

Celta stigla do minimalne pobjede protiv Leganesa

E. Ganibegović

Nogometaši Celte Vigo su sinoć u okviru 13. kola španske LaLige na domaćem terenu savladali Leganes s 1:0.

Domaći nogometaši su u prvom poluvremenu pokazali mnogo bolju igru. Stvorili su nekoliko izglednih prilika, međutim na pogodak su morali čekati 27 minuta, kada je Iago Aspas sa bijele tačke doveo svoju ekipu vodstvo, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. 

Celta je već početkom drugog dijela imam veliku šansu preko Sista, ali rezultat se nije promijenio. Nešto mirniji nastavak meča sve do 76. minute kada je Leganes preko Szymanowskog zaprijetio, no lopta nije završila u mreži.

Još dvije zanimljive situacije su se desile u drugom poluvremenu. Domaća ekipa je imala priliku preko Guidettija koji nije uspio matirati gostujućeg golmana i tako svojoj ekipi donijeti sigurnu pobjedu. Nedugo zatim sjajna šansa za Leganes, no Guerrero nije bio precizan pa je utakmica završila minimalnom pobjedom domaćih nogometaša.

LaLiga, 13. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta Vigo - Leganes 1:0 ( Aspas 27' )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi