Celta Vigo deklasirala Las Palmas, hat-trick Aspasa
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda

Celta Vigo deklasirala Las Palmas, hat-trick Aspasa

E. Čaušević

Fudbaleri Celte Vigo večeras su u gostima deklasirali Las Palmas sa 5:2 u meču osmog kola španske La Lige.

Celta je večeras na stadionu Gran Canaria odigrala fantastičnu utakmicu i neočekivano sa visokih 5:2 deklasirala Las Palmas. Gosti su do prednosti stigli u 16. minuti utakmice kada je mrežu domače ekipe zatresao Emre Mor. Samo dvije minue kasnije bilo je 0:2, a ovaj put strijelac je bio Iago Aspas.

Na samom startu drugog poluvremena Celta je postila i treći gol, a ponovo je strijelac bio Aspas. Od 52. minute gosti su igrali s igračem manje jer je "pocrvenio" Blanco, ali ni to nije pomoglo Las Palmasu. Prvo je u 71. minuti Hernandez povisio na 0:4, a nekoliko minuta kasnije hat-trickom Aspasa bilo je 0:5.

Konačnih 2:5 na večerašnjem meču u samom finišu postavili su Vitolo i Remy. Nakon osam odigranih kola Celta Vigo se nalazi na desetom mjestu sa 11 bodova, dok je Las Palmasu ovo četvrti poraz zaredom i trenutno je na 18. mjestu sa svega šest bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 8. kolo:

Las Palmas - Celta Vigo 2:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti