Cimirot, Vršajević, Aničić i Milićević idu u Evropsku ligu

Uspješna noć za bh. fudbalere

Cimirot, Vršajević, Aničić i Milićević idu u Evropsku ligu

PAOK, Osmanlispor, Gent i Astana slave plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Tim iz Soluna je na svom terenu još jednom bio siguran protiv Dinamo Tbilsija, kojeg je ovoga puta savladao rezultatom 2:0. Golove za PAOK postigli su Rodrigues u 5. i Tzavellas u 45. minuti, a naš reprezentativac Gojko Cimirot je i ovoga puta odigrao cijeli meč.

Istim rezultatom je Osmanlispor slavio protiv Midtjyllanda, a oba pogotka postigao je Pinto. Adija Vršajević večeras nije bio u kombinaciji za meč, ali će sa svojim saigračima proslaviti historijski uspjeh ovog malog turskog kluba.

Gent je na gostovanju kod Škendije, koju sa klupe vodi bivši bh. reprezentativac Bruno Akrapović, bio i više nego siguran i slavio sa 4:0. Golove za belgijski tim postizali su Coulibaly (2x), Perbet i Neto. Novi reprezentativac BiH Danijel Milićević je na terenu proveo 71 minutu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dobar razlog za slavlje imaju i u kazahstanskoj Astani, koja je u playoffu Evropske lige eliminisala BATE. Astana je u prvom meču slavila sa 2:0, a večeras je bilo 2:2, pa prošlosezonski učesnik Lige prvaka u grupnu fazu drugog po kvaliteti evropskog takmičenja ide s ukupnih 4:2. Bh. reprezentativac Marin Aničić odigrao je svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi