Cristiano Ronaldo nastavlja obarati rekorde
Foto: EPA

Postigao gol na osam uzastopnih međunarodnih takmičenja

Cristiano Ronaldo nastavlja obarati rekorde

Portugal je započeo svoj nastup na Kupu Konfederacija remijem sa Meksikom rezultatom 2:2, a Cristiano Ronaldo je proglašen igračem utakmice nakon sjajne asistencije za Ricarda Quarsemu.

U svojoj drugoj utakmici na ovom Kupu, Portugal je slavio protiv Rusije sa minimalnih 1:0, a Ronaldo je postigao jedini gol na utakmici i zaradio novu titulu igrača utakmice.

Uz pogodak i sjajnu igru, Ronaldo je na utakmici protiv Rusije stigao i do novog rekorda.

Naime, 32-godišnji Portugalac je postao prvi igrač koji je postizao golove na osam uzastopnih međunarodnih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Evropska prvenstva 2004., 2008., 2012. i 2016. godine, Svjetska prvenstva 2006., 2010. i 2014. godine, i sada Kup Konfederacija 2017. godine. A nevjerovatni Portugalac se upisivao u strijelce na svakom od ovih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi