Crne mačke presjekle put Građanima, poraz Karamela

Odigrana dva susreta engleskog Premiershipa

Crne mačke presjekle put Građanima, poraz Karamela

Dvije zaostale utakmice u engleskom Premiershipu na rasporedu su bile večeras. Everton je na svom terenu ugostio Crystal Palace, dok je Manchester City ugostio Sunderland. 

Everton je na svom Goodisonu dočekao Crystal Palace. Gosti su nakon 23 minute igre došli do vodstva, a strijelac je bio Jason Puncheon. Nije tu gost stao, a priliku je u 36. minuti susreta propustio Yannick Bolasie. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Romelu Lukaku, ali je udarac Belgijanca bio neprecizan. 

Nastavili su gosti sa napadima i u drugom poluvremenu. U 49. minuti susreta zaprijetio je Joe Ledley, ali je Howard siguran. Već u narednom napadu gosti dolaze do drugog gola, a strijelac je Scott Dann. Everton je u 61. minuti susreta uspio smanjiti rezultat, a mrežu gostiju zatresao je Naismith u 61. minuti susreta. 

Gosti 12 minuta kasnije dolaze do trećeg gola, a strijelac je nakon asistencije Puncheona bio Jerome. Everton je u 87. minuti smanjio na 3:2, a mrežu Palacea zatresao je Mirallas. 

Manchester City - Sunderland 2:2

Manchester City večeras je na svom terenu dočekao Sunderland. Nakon samo dvije minute igre na Etihadu Građani dolaze do vodstva. Strijelac je Fernandinho nakon asistencije Aguera. Gosti su se pokušali odmah vratiti, ali udarci O'Sheae i Borinija su neprecizni. Do odlaska na odmor prilike su imali i jedni i drugi, ali je ostalo 1:0 za ekipu Manuela Pellegrinija. 

U 64. minuti susreta odličnu priliku imao je Stevan Jovetić, ali je udarac Crnogorca odbranio Mannone. U 73. minuti susreta Wickham je nakon asistencije Giaccherinija šokirao Etihad i donio Sunderlandu izjednačenje. Pet minuta ranije Džeko je zamijenio Negreda. Sunderland je u 83. minuti susreta došao i do vodstva, a strijelac je opet Wickham. Građani su izjednačili u 89. minuti susreta, a strijelac je bio Nasri. Više od toga City nije mogao, a susret je završen rezultatom 2:2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 


Manchester City 1-1 Sunderland (Goal Connor... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.