CSKA, Sporting i APOEL u grupnoj fazi Lige prvaka

Play off za Ligu prvaka

CSKA, Sporting i APOEL u grupnoj fazi Lige prvaka

D. Rakanović

Fudbaleri CSKA, APOELA i Sportinga plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka.

Fudbaleri CSKA iz Moskve večeras su u uzvratnoj utakmici savladali Young Boyse sa 2:0 i sa ukupnim rezultatom 3:0 prošli u narednu rundu takmičenja. 

Moskovljane je u prednost doveo Schennikov pogotkom u 45. minuti utakmici na asistenciju Fernandesa. 

Konačni ishod postavio je Dzagoev koji se odlično snašao u kaznenom prostoru protivnika i postigao pogodak u 64. minuti. 


Fudbaleri Sportinga deklasirali su na gostovanju u Bukureštu Steauu sa 5:1, nakon što su u prvoj utakmici odigrali nerješeno bez golova (0:0) i tako se plasirali u grupnu fazu Lige prvaka. 

Sporting je došao u vodstvo pogotkom Doumbie na asistenciju Acune u 13. minuti. Domaći fudbaler nedugo nakon toga izjednačuju rezultat preko Marnhaoa koji je postigao gol u 20. minuti. Sa nerješenim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. 

U drugom dijelu igre dominacija Sportinga, postigli su četiri pogotka i razbili Steauu. 

Sporting je u vodstvo doveo Acuna u 60. minuti, da bi nakon samo četiri minuta Martins na asistencijz Fernandesa povećao prednost Portugalaca. 

U nastavku igre Sporting uspjelva postići još dva pogotka preko Dosta u 75. minuti i Battaglie u 88. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


U grupnu fazu Lige prvaka plasirao se i kiparski APOEL je večeras na gostovanju protiv Slavie iz Praga odigrao nerješeno bez golova i tako sačuvao prednost iz prve utakmice od 2:0. 

U ekipi Slavije bh. internacionalac Muris Mešanović je igrao posljednjih pola sata meča. Ušao je u 60. minuti umjesto Rotana, a već minut kasnije je dobio žuti karton. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi