Dnipro nakon produžetaka izbacio Ajax
Foto: EPA

Evropa liga, osmina finala

Dnipro nakon produžetaka izbacio Ajax

Teme:

Prolaz u četvrtinu finala Evropske lige izborio je i ukrajinski Dnipro koji je nakon produžetaka izbacio Ajax. 

Obzirom da je Ajax u prvom meču poražen s minimalnih 1:0, izabranici De Boera od samog početka susreta svim silama pokušavali su doći do pogotka. Hrabra i ofanzivna igra isplatila se u 60. minuti susreta, kada je mrežu gostujućeg Dnipra pogodio Bazoer i tako vratio svoju momčad "u igru". 

Do kraja regularnih 90 minuta igre viđeno je po nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. Nakon produžetaka više razloga za slavlje imao je Dnipro, koji je prolaz u naredni krug takmičenja izborio zahvaljujući pogotku Konopljanke u 97. minuti. 

Ajax je dvije minute prije kraja golom Van der Hoorna povisio na 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. 

Evropa liga, osmina finala:

Ajax - Dnipro 2:1 (0:1) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Goal Konopljanka - Ajax 1-1 Dnipro - 19-03-2015 by Video-Sports

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.