Doumbia otišao, Džeko sutra potpisuje za Romu

Otvoren put za potpis Edina Džeke

Doumbia otišao, Džeko sutra potpisuje za Romu

M. Šljivak

Ekipe Rome oslobodila je mjesto za registraciju Edina Džeke.

Napadač iz Obale Slonovače Seydou Doumbia dogovorio je povratak u CSKA iz Moskve, tim iz kojeg je u januaru stigao za 14 miliona eura.

Njegov odlazak iz kluba znači da se otvorilo mjesto za igrača van Evropske Unije, te će Edin Džeko bez problema biti registrovan kao igrač Rome.

Edin bi ugovor s Romom trebao potpisati već sutra, a prvi meč u dresu Vučice 29-godišnji trebao bi odigrati već u petak protiv Seville na Olimpicu.

Džeko će se na prvom treningu pojaviti u srijedu, a prvu sezonu će u Rimu igrati kao posuđen igrač iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sutra će tako vjerovatno konačno biti okončana saga oko potpisa Džeke za Romu, te će Edin biti i službeno predstavljen kao novi igrač italijanskog velikana.

Džeko je protekle četiri i po godine nosio dres Građana, a prethodno je igrao za Wolfsbrug, Teplice, Usti i Željezničar.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.