Dva gola Messija za novu pobjedu Barcelone
Foto: EPA

Pobjeda Barcelone

Dva gola Messija za novu pobjedu Barcelone

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na svom terenu ekipu Betisa s 3:1 u susretu 32. kola španske Primere.

Barcelona je od samog početka bila bolja, a u vodstvo su stigli nakon 15. minuta igre. Dosuđen je penal, a Lionel Messi je precizan izvođač za prednost Katalonaca od 1:0. 

Imala je Barca mnogo veći posjed lopte u prvom dijelu. Ipak, iako su stvarali prilike, drugi put se mreža gostiju nije zatresla, te se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Xavi je nakon pet minuta igre u nastavku uzdrmao prečku gola Betisa. Pinto je na drugojs trani spašavao nakon šuta N'Diayea, a kazna za promašaj je stigla u 67. minuti kada je autogolom Figuerasa Barca stiga do vodstva od 2:0.

Samo dvije minute kasnije je Ruben Castro smanjio na 2:1, ali je Barcelona nade Betisa o pozitivnom rezultatu srušila u 86. minuti. Dosuđen je još jedan penal, Messi je promašio, ali je iz drugog pokušaja zabio za konačnih 3:1.

Primera, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Betis 3:1 (Messi 15', 86', Figueros 67' / Castro 69')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.