Dybala: Velika je čast nositi broj deset

Argentinski fudbaler zadužio desetku Bianconera

Dybala: Velika je čast nositi broj deset

D. Rakanović

Torinski Juventus ipak će imati igrača koji će na leđima nositi broj 10 u novoj sezoni. Legendarna 10-ka koju su proslavili najveći fudbaleri u povijesti Juventusa, sada pripada argentinskom fudbaleru Paulu Dybali. 

Posljednji koji je u Juventusu nosio ovaj legendarni broj je Francuz Paul Pogba, a ranije su je na leđima imale sve same legende Alessandro Del Piero, Roberto Baggio, Michel Platini, Gaetano Scirea... 

Dybala je istakao da je nošenje broja deset ostvarenje sna.

"Kada su me pitali da promijenim broj na dresu, razmislio sam da li je pravo vrijeme da promijenim broj 21, broj koji mi je donio mnogo trofeja i koji me stavio u rang Zidanea i Pirla. Ali broj deset je poseban. Velika je čast nositi ovaj broj i on nosi puno odgovornosti. Bio je na leđima velikih šampiona kao što su Platini, Baggio, Del Piero, Tevez, Pogba...", napisao je Dybala na svom Instagram profilu. 

"Nošenje broja deset na svojim leđima nije samo ostvarenje sna već nešto što će u meni probuditi želju da donesem svom timu pobjedu u svakom susretu, u svakom takmičenju i za svaki trofej. Paulo Dybala 10", dodao je argentinski fudbaler. 

Dybala je dres Bianconere oblačio 94 puta u dvije godine i postigao je 42 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi